Logo receptáru vegešpajza. Miska s avokádom, mrkvou, reďkovkou

Vegan omeleta z Tofu a zeleninou

Vegan omeleta z Tofu
  • Čas varenia
    20 min
  • Počet porcií
    2

Vegan omeleta z Tofu a zeleninou

Viete čo vytvorí vajíčkovú chuť vo vegan omeletách? Je to čierna soľ známa aj ako Kala Namak.

Tu je pár zaujímavosti o tejto ingrediencii:

Kala Namak, známa aj ako čierna soľ, je jedinečná prísada často používaná v juhoázijskej kuchyni, najmä v indických, pakistanských a iných juhoázijských kulinárskych tradíciách. 

Výroba: Kala Namak sa vyrába procesom, ktorý zahŕňa vyhrievanie prírodných solí spolu s určitými bylinami a semenami v keramickom hrnci po dobu až 24 hodín. Následne sa soľ ochladzuje, skladuje a zreje, často v prírodnej forme po niekoľko mesiacov.

Charakteristická chuť a vôňa: Táto soľ je známa svojou jedinečnou sírnatou chuťou a vôňou, ktorá pripomína vajcia. Tento charakteristický profil je dôsledkom prítomnosti sírnatých zlúčenín, ako je sulfid železitý.

Farba: Napriek názvu „čierna soľ“ má Kala Namak ružovú až tmavo fialovú farbu.

Duchovný význam: V niektorých tradičných indických praktikách sa Kala Namak používa aj v ajurvédskej medicíne a pri rituálnych obetiach kvôli jej očistným vlastnostiam.

Táto soľ je skvelým príkladom toho, ako jednoduchá ingrediencia môže pridať jedlám nielen jedinečnú chuť, ale aj kultúrny a zdravotný rozmer.

Radi varíte z Tofu? Tu sú ďalšie naše recepty z Tofu, ktoré nájdete na VEGEšpajzy. 

Inšpirácia na VEGE recept je vytvorená pomocou technológe Sous Chef AI 🙂 

A teraz už recept na vegan omeletu z Tofu a zeleninou 🙂

Ingrediencie

    Postup prípravy

    Krok1

    Príprava zmesi: Do mixéra vložte Tofu, lahôdkove droždie, rastlinné mlieko, kukuričný škrob, kurkumu, Kala Namak, soľ a korenie. Mixujte do hladka. Podľa potreby dochutíme

    Krok2

    Opraženie zeleniny: Na panvici na strednom ohni rozohrejte trochu oleja. Pridajte nadrobno nakrájanú zeleninu podľa vášho výberu a opražte, kým nebude mäkká.

    Krok3

    Varenie omelety: Na panvici, kde ste opražili zeleninu, pridajte ešte trochu oleja a nalejte na ňu zmes z mixéra. Rozotrite do kruhového tvaru a varíte na strednom ohni. Keď spodná časť začne tuhnúť a hore sa objavia bubliny, omeletu opatrne otočte a opečte aj z druhej strany.

    Krok4

    Dochutenie a podávanie: Hotovú omeletu posypte čerstvými bylinkami, prípadne môžete pridať aj ďalšie ingrediencie podľa chuti, ako sú avokádo, čerstvý špenát alebo rôzne omáčky.

    Krok5

    Ak sa vám Recept páči, podporte nás na Sociálnych sieťach sledovaním alebo zdieľaním. Ďakujeme :)

    Mohlo by vám tiež chutiť

    Leave a Review

    Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *